Laatste nieuws     Beste leden,  Elfhoeven is op zoek naar nieuwe invulling van de huidige bar- en beheersfunctie. De commissie die deze taak o... [lees meer]   De derde mini-cursus van de Natuuracademie Reeuwijkse Plassen gaat over Jacht en schadebestrijding. Deze vindt plaats op woensdagavond 4 ... [lees meer] Na de stormen Ciara en Dennis hopen we op een goede wind op 1 maart a.s.De 1e start is om 11 uur. We varen voor en na de lunch een aantal potjes af... [lees meer]

Kielbootopleiding 2019

Data 2019 Activiteit Toelichting
introductiedag Vanaf 14:00 uur in het clubhuis. 14:30 aftrap lesseizoen, 15:00 uur Welkom nieuwe leden.

 

praktijk-lessen

CWO I en II heeft les in de ochtenduren. Aanvangstijdstip wisselt per lesweek: dan wel 8.00 uur dan wel 10.30 uur. Lessen duren 2,5 uur. CWO III heeft les op zaterdagmiddag (13 uur). Lesduur minimaal 2,5 uur en maximaal 5 uur, tot 18 uur. CWO+ heeft les om 15:30 uur.

Zie de alinea onder deze tabel over de mogelijkheid voor les op zondagochtend.

 

Friesland-weekend Voor alle CWO-niveaus, deelname niet verplicht, wel zeer aan te bevelen, kosten apart betalen
Plassentocht Van 9.30 - 17.00 uur. Voor alle cursisten CWO I, II en III.
Slotdag Van 9:00 - 17:00 uur. Wedstrijden voor alle opleidingen, ondermeer EJL-finale, diploma-uitreiking en gezellige afsluiting.
Theorie avonden maandagavonden 20:00 op Elfhoeven theorie voor CWO I, II en III met o.a. schiemannen, vragenuurtje en examen.

 

Mochten er deelnemers aan de CWO III-opleiding zijn die de voorkeur geven aan een les van maximaal 2 1/2 uur op de zaterdagmiddag dan houden we daar rekening mee. Geef deze voorkeur dan aan op het inschrijfformulier onder het kopje opmerkingen.

Liever les op zondag?
We bieden aan een beperkt aantal deelnemers de mogelijkheid om op zondagochtend les te krijgen in plaats van op de zaterdag. Wie daar belangstelling voor heeft, kan dit op het inschrijfformulier bij opmerkingen/verzoeken aangeven. Als er  voldoende belangstelling is EN er zijn instructeurs beschikbaar, dan plannen we lessen op de zondagochtenden, die volgen op de in bovenstaande tabel aangegeven zaterdagen.

Verzuim
Het opleidingsplan, dat naar diverse diploma’s leidt, geeft inhoud aan alle geplande lessen. Dus wil je je CWO-diploma halen, dan helpt het als je deelneemt aan alle praktijklessen en aan het programma op de speciale dagen. Ook de theorieavonden horen bij de opleiding. Verzuim zal niet altijd te voorkomen zijn, maar we vragen om dat tot een minimum te beperken.

Speciale opleidingsdagen: Plassentocht, Frieslandweekend en Slotdag met wedstrijden
Meedoen aan de andere speciale dagen (Plassentocht, Frieslandweekend en Slotdag) bieden extra gelegenheid om zeilervaring op te doen: het CWO III-diploma komt daardoor eerder in zicht!

Het Frieslandweekend staat open voor alle leden van Elfhoeven en is ieder jaar weer een succes. Alle kielbootniveaus varen dan in één van de mooiste watersportgebieden in ons land. Een unieke gelegenheid om veel van het geleerde op de Elfhoevenplas in praktijk te brengen in een gebied, waar je echt alle omstandigheden tegenkomt. Zeer leerzaam en bovenal heel gezellig.

Dinsdagavondwedstrijden
Deelname aan de Dinsdagavondwedstrijden is facultatief. Dat neemt niet weg dat we rekenen op een grote groep deelnemers. Het is om vele redenen een aanrader. Je mag deelnemen zodra je minimaal met je CWO-opleiding bezig bent. Omdat deelname facultatief is, moet je je er apart voor inschrijven. Over de Dinsdagavondwedstrijden verschijnt later nog meer informatie.